HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.07.07. 21:38 házisárki

Ablakpucolás, ahogy illik :-)

Címkék: takarítás kezdő

Pár napja írtam, mit teszek, ha gyorsan meg kell pucolnom egy ablakot. Most leírom, hogy csinálom amikor az összes ablaknak neki durálom magam.

  1. Először is leszedem a függönyöket, és a csipkefüggönyökkel elindítok egy programot a mosógépen, mire végzek az ablakokkal lejár a mosás is.
  2. Előveszek két vödröt/lavórt, egy szivacsot, ablaklehúzót, egy rongyot amivel a lehúzót törlöm le és egyet amit az üveg szárazra törléséhez használok (célszerű, hogy mindkét rongy szöszmentes legyen, de az amivel szárazra törölsz mindenképp)
  3. A vödrökbe meleg vizet töltök (még nyáron se kellemes jéghideg vízbe nyúlkálni), az egyikbe tisztítószert töltök, nem túl sokat, mert akkor nagyon habzik, de jó bele a sampon is (de ne legyen 2in1, mert az visszazsírozó anyagokat is tartalmaz), a másikba ablaktisztító folyadékot/ecetet teszek.
    Ha nagyon rég volt az ablak megpucolva, vagy nagyon poros környéken laksz, akkor célszerű még egy vödröt beállítani a csatasorba, amibe az a víz van, amivel először mosod le a külső keretet.
  4. Először a tisztítószeres vödörbe beteszem a szivacsot, és a szivaccsal lemosom a keretet elemeket belül, majd kívül.
  5. Lemosom az üveget szivaccsal a tisztítószeres vízzel majd az ablakmosós vízzel. Belülről haladok kifelé, az ablakmosós vizes lemosás után fogom a lehúzót és lehúzom a felesleges vizet, a lehúzóról ronggyal letörlöm a vizet. Igyekszem minél kevesebb húzásból megoldani, mert annál kevesebb csík lesz az ablakon. Amikor kész vagyok mindkét oldallal akkor kezdem el törölgetni az esetleges vízcsíkokat, foltokat - addig is szárad, mert sokszor van, hogy eltűnik magától.
  6. Így haladok ablakról ablakra. Ha nagyon koszos lenne a víz, akkor kicserélem.
  7. Ha kész vagyok mindegyik ablakkal és a mosógép is elvégezte a dolgát akkor még nedvesen felcsipeszelem a csipkefüggönyöket - így a legtöbb csipkefüggönynél megúszható a vasalás, de nem mindegyiknél.
  8. Beindítok egy újabb programot a mosógépen, kimosom a sötétítőket is, azokat sajnos vasalni kell :-(
  9. Kiöntöm a vizeket, kimosom a szivacsot és rongyokat.

Ti is így csináljátok?

 Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr12137053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása