HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.23. 06:30 házisárki

Brokkolikrémleves

Címkék: főzés recept

Miután tegnap írtam pár sort a brokkoliról, ebédre gyorsan főztem is belőle egy könnyű krémlevest. Nagyon sokféle recept van forgalomban, sokan sokféleképp készítik. Jöjjön az én változatom, amely hidegen és melegen is finom:

Veszek két közepes krumplit (inkább kisebbet, mint nagyobbat), megpucolom, és jó kicsire felvágom. 30 dkg brokkolit belerakok egy lábasba (lehet fagyasztott is, de persze frissből még finomabb), hozzáteszem a krumplit, felöntöm 1 liter vízzel és elkezdem főzni. Amikor felforrt a víz, beleteszek 2 db leveskockát (pl. erőlevest, de a húsleves is jó), majd főzőm amíg a krumpli és a brokkoli meg nem puhul. A krumplit azért érdemes kicsire vágni, mert a brokkoli hamar megfő, és így kisebb az esélye annak, hogy a brokkoli már péppé főtt, de a krumpli még mindig kemény. Amikor már mindkettő puha, lezárom a leves alatt a tűzhelyet, kiszedem a zöldséget a léből, várok vele egy kicsit (ne legyen tűzforró) és botmixerrel jó alaposan összeturmixolom. Az így elkészített zöldségpéphez keverek egy kevés levest, és az így kapott hígabb anyagot visszaöntöm a lábosba. Újra begyújtom a tűzhelyt, és rottyantok rajta egyet (amíg újra felforr addig várok).

Persze ezt a levest is meg lehet bolondítani még egy kicsit:

  • lehet bele tejszínt főzni, akkor sokkal tartalmasabb lesz, főfogásként is megállja a helyét
  • tejföllel összefőzve még pikánsabb (a tejföl egy kicsit savanyít rajta)
  • krémsajtot belefőzve szintén tartalmas levest kapunk.

Én általában csak a saját tányéromban szoktam tejfölt keverni bele, és természetesen ezt is, mint a krémlevesek legtöbbjét reszelt sajttal és pirított kenyérkockával esszük.

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr12102267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása