HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.11. 18:44 házisárki

Te hányfélét mosol?

Címkék: kezdő mosás

Amikor összeköltöztem férjemmel (akkor még nem is gondoltam, hogy valaha a férjem lesz, vagy egyáltalán lesz férjem) az egyik első ténykedésem az volt, hogy a mosást kivettem a kezéből. Ő ugyanis kétfélét mosott: sötétet és világosat, ráadásul elég lazán kezelte a két kategóriát is, mert ha kevés volt a szennyes, akkor ment be egyszerre a mosógépbe. A sötét ruháknak nem ártott, de a világosak - főleg a fehérek -  eléggé megszenvedték a dolgot. Nem is igazán sikerült a fehér pólóit szépre mosnom.

Régen, mikor még forgótárcsás mosógéppel mostak, akkor elkezdték a fehérrel, és mindig az egyre sötétebb ruhákat mosták, amíg eljutottak a feketékig. Persze elég kevés háztartás van, ahol összejön annyi szennyes, hogy érdemes legyen például csak a színek miatt 6-8 különböző mosást indítani.
Nálunk a következő a csoportosítás: fehérek (tiszta fehértől, a fehér alapon kicsit mintás "tuti hogy nem engedi a színét"-ig), világos színesek, sötét színesek beleértve a feketéket is, pirosak (rózsaszínek, narancsok, barnák). Ezen kívül színtől függetlenül külön mosom a törülközőket, ágyneműt, konyharuhát, és persze ha van valami ami nagyon extrémül koszos, például munkásruha azt is külön programban mosom. Most, hogy összeszámoltam, ez nem is kevés kupacot jelent! Másnál is így van?

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr242072905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása