HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.14. 15:23 házisárki

Száraz rántás

Van amikor annyira figyelni kell a zsiradék bevitelre, hogy már az az egy evőkanálnyi zsiradék, ami a rántáshoz kell is sok. Ilyenkor készíti az ember például a köménymagoslevest száraz rántással:

Az edényt felforrósítom - csak úgy üresen, nem teszek bele semmit - ha már elég forró jöhet bele a liszt, amit megpirítok (hogy kellemes íze legyen) a fűszerek (köménymag, pirospaprika) és egy kevés hideg vízzel felöntöm, csomómentesre keverem. Felöntöm a leveshez szükséges folyadékkal, megsózom majd mivel a pirospaprika színe zsírban oldódó, teszek bele pár csepp!!! olajat. Felforralom, és forrás után egy-két percet még főzőm (vigyázni kell vele, mert könnyen kifut). mi pirított kenyérkockával szoktuk enni.

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr642080996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása