Van amikor annyira figyelni kell a zsiradék bevitelre, hogy már az az egy evőkanálnyi zsiradék, ami a rántáshoz kell is sok. Ilyenkor készíti az ember például a köménymagoslevest száraz rántással:
Az edényt felforrósítom - csak úgy üresen, nem teszek bele semmit - ha már elég forró jöhet bele a liszt, amit megpirítok (hogy kellemes íze legyen) a fűszerek (köménymag, pirospaprika) és egy kevés hideg vízzel felöntöm, csomómentesre keverem. Felöntöm a leveshez szükséges folyadékkal, megsózom majd mivel a pirospaprika színe zsírban oldódó, teszek bele pár csepp!!! olajat. Felforralom, és forrás után egy-két percet még főzőm (vigyázni kell vele, mert könnyen kifut). mi pirított kenyérkockával szoktuk enni.
Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.