HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.13. 12:25 házisárki

Habarás

Címkék: főzés kezdő

A finomfőzelék receptjénél említettem, hogy behabarom a végén a zöldségeket. Pár szó erről az egyszerű sűrítési eljárásról.

A habarásnál tejbe, tejfölbe, joghurtba esetleg az étel saját főzőlevébe kevés lisztet (esetleg étkezési keményítőt) szórunk, majd csomómentesre elkeverjük, és felöntjük annak az ételnek a levével, amit habarni szeretnénk. Itt újabb keverés következik, és a csomómentes keveréket beleöntjük az ételbe, majd együtt még forraljuk egy keveset, hogy a sűrítés megtörténjen. Ha étkezési keményítőt használunk, arra kell figyelni, hogy ha túl sokáig forraljuk, akkor visszalágyul, azaz nem értünk el semmit.

A habarás előnye, hogy nem viszünk be az ételbe jelentős mennyiségű zsiradékot, ha kevés lett, akkor könnyen tudunk még hozzá tenni, újat keverni.

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr622077192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása