A finomfőzelék receptjénél említettem, hogy behabarom a végén a zöldségeket. Pár szó erről az egyszerű sűrítési eljárásról.
A habarásnál tejbe, tejfölbe, joghurtba esetleg az étel saját főzőlevébe kevés lisztet (esetleg étkezési keményítőt) szórunk, majd csomómentesre elkeverjük, és felöntjük annak az ételnek a levével, amit habarni szeretnénk. Itt újabb keverés következik, és a csomómentes keveréket beleöntjük az ételbe, majd együtt még forraljuk egy keveset, hogy a sűrítés megtörténjen. Ha étkezési keményítőt használunk, arra kell figyelni, hogy ha túl sokáig forraljuk, akkor visszalágyul, azaz nem értünk el semmit.
A habarás előnye, hogy nem viszünk be az ételbe jelentős mennyiségű zsiradékot, ha kevés lett, akkor könnyen tudunk még hozzá tenni, újat keverni.
Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.