HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.13. 02:22 házisárki

Finomfőzelék

Címkék: főzés recept

Tudjátok, az a zöldborsó + répa, sok lé, berántva. Sokáig el se tudtam képzelni, hogy megeszem. Soha nem is csináltunk itthon finomfőzeléket, mert az utálata az egész családot jellemezte. Aztán először csináltam zöldborsópürét. Elég sok mindent pürésítek,passzírozok mostanában, hogy a puffasztó zöldséghéjtól megszabaduljak. Jó volt, jó volt, de valami hiányzott bele. Megpróbáltam sok krumplival, még mindig nem volt igazi. Aztán jött az ötlet, hogy sárgarépa kerüljön a borsó mellé, és egy kis tejföllel behabarom a végén. Az ötletet tett követte, elkészült a pürésített finomfőzelék és aztán elfogyott az utolsó cseppig.

Így készítem: a zöldborsót megpucolom, megmosom, ha mirelit, akkor meleg vízzel átmosom, kiolvasztom (kb. fél óra alatt, cserélgetett melegvízben kiolvad). Felrakom főzni, úgy hogy forró vízzel öntöm fel, majd megsózom és főzőm addig amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor már puhák átpasszirozom őket - de persze ez nem szükséges lépés, és jöhet a habarás, azzal együtt is rottyan egy kicsit, és kész.

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr52077189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása