HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.28. 12:19 házisárki

Zöldségkrémlevesek

Mostanában elég sokszor készítek zöldségkrémlevest. Nem tudom miért, de jobban esik mint a hagyományos levesek. Olyan zöldségeket is megeszünk így, amiket amúgy eszembe se jutna egymáshoz rakni, csak esetleg zöldköretnek. Ez a recept nem lesz hagyományos recept hozzávalók pontos listájával, mert a krémlevesnek az az egyik legnagyobb előnye, hogy szabadon engedheti a készítő a fantáziáját.

Szóval, enni kéne valamilyen levest, de nincs itthon csak egy kókadt sárgarépa, meg a valami vegyes mirelit zöldség. Nem gond, megpucolom a répát, hozzáteszek a mirelit zöldségből, esetleg rakok bele még krumplit is (4 adaghoz kb. annyi zöldség kell, ami a két tenyeremben épphogy elfér), felöntöm 1 liter vízzel. A fűszerezésnél vagy leveskockát használok, esetleg ételízesítőt (mindkettőből van már ízfokozó nélküli változat is) vagy sózok, borsozok, (plusz jöhet kevés zöldfűszer is). Ha a zöldségek már puhák akkor elzárom a tüzet, várok kicsit, majd kiszedem a zöldségeket egy tálba (mint a brokkolikrémlevesénél) és botmixerrel áttöröm. Ezután ha a zöldségek között volt olyan amelyiknek héja van (pl: kukorica, zöldborsó stb.), vagy szálkás lehet (pl: zöldbab, spárga stb.) átpasszírozom egy szűrőn, majd főzőm még egy keveset, amíg újra el nem kezd forrni és akkor már kész is. Mi általában levesgyönggyel eszük.

Jó étvágyat, érdemes kipróbálni!

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr92114590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondos Redőnyös · http://gondosredonyos.hu 2010.06.28. 13:49:06

Hmmmm... Finom! Szólok is az illetékesnek... :)

házisárki 2010.06.28. 21:10:39

@Gondos Redőnyös: Akkor a legfinomabb, ha sokféle zöldségből készül, bár a színe elsőre lehet, hogy meglepő lesz :-)
süti beállítások módosítása