HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.09. 14:29 házisárki

Zabos keksz

Címkék: süti főzés recept

Most jöjjön egy olyan keksz, amit nem kell kinyújtani, mégis keksz, és elvileg sokáig eláll (ebből se maradt, hogy kipróbáljam milyen két hét múlva).

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 1 kávéskanál fahéj, fél kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, 10 dkg csoki apróra vágva (ét vagy tej, ami otthon van), 15 dkg margarin (nyugodtan mehet bele akár megolvasztva), 12 dkg cukor (fele barna, fele sima), 1 tojás

Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, a tepsikbe (nekem két nagy tepsinyi adag lett) sütőpapírt terítek. A lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fahéjat és sót összekeverem egy tálban. Felaprítom a csokit - ez történhet késsel, vagy géppel - és a lisztes keverékhez keverem. A margarint a cukorral habosra keverem, majd belekeverem a tojást (ha a margarint megolvasztva rakod bele, akkor ne legyen meleg!). A kétféle keveréket összedolgozom. Kicsi kupacokat rakok belőle a sütőpapírra, kb. egy púpozott teáskanálnyit, és lenyomkodom. Elégé megnő a sütés közben, de ha összenő, akkor sincs gond, mert szét lehet törni. Még melegen puha, de ahogy hűl, úgy megkeményedik.

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr702065706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása