Most jöjjön egy olyan keksz, amit nem kell kinyújtani, mégis keksz, és elvileg sokáig eláll (ebből se maradt, hogy kipróbáljam milyen két hét múlva).
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 1 kávéskanál fahéj, fél kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, 10 dkg csoki apróra vágva (ét vagy tej, ami otthon van), 15 dkg margarin (nyugodtan mehet bele akár megolvasztva), 12 dkg cukor (fele barna, fele sima), 1 tojás
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, a tepsikbe (nekem két nagy tepsinyi adag lett) sütőpapírt terítek. A lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fahéjat és sót összekeverem egy tálban. Felaprítom a csokit - ez történhet késsel, vagy géppel - és a lisztes keverékhez keverem. A margarint a cukorral habosra keverem, majd belekeverem a tojást (ha a margarint megolvasztva rakod bele, akkor ne legyen meleg!). A kétféle keveréket összedolgozom. Kicsi kupacokat rakok belőle a sütőpapírra, kb. egy púpozott teáskanálnyit, és lenyomkodom. Elégé megnő a sütés közben, de ha összenő, akkor sincs gond, mert szét lehet törni. Még melegen puha, de ahogy hűl, úgy megkeményedik.
Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.