HTML

Háztartási praktikák kezdőknek és haladóknak

Mosás, főzés, takarítás csupa-csupa nemszeretem munka, de meg kell csinálni. Néha apróságok segítenek könnyebbé tenni az életünket, ezek gyűjtőhelye ez a blog.

Címkék

Linkblog

Archívum

stat

2010.06.08. 19:25 házisárki

Dán keksz receptje

Címkék: süti főzés recept

Legutóbb ezt a kekszet készítettem. Az eredeti „Dán keksz”-et fém dobozban árulják, nagyon drágán (1300-1400 Ft egy doboz, amiben nem egész fél kiló keksz van), a recept szerinti hozzávalókkb 500 forintot tesznek ki, és kb. 1 kg keksz lesz belőle.

 

Hozzávalók
50 dkg liszt, 4 ek rétesliszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 ek kávéba való krémpor, 1 db tojás + 1 tojás megkenni a tetejét, 3 g szódabikarbóna, 3 g szalalkáli, 3 g só, reszelt citromhéj, 2 zacskó vaníliás cukor

A sima lisztet átszitálom, hozzá keverem a réteslisztet, a szódabikarbónát, sót, reszelt citromhéjat. A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzádolgozom, a tojást, a krémport, a beleszitált porcukrot, és a tejben feloldott szalalkálit, majd összegyúrom a tésztát.

Ezután 10 percig pihen a tészta, addig bele lehet vágni a sütőpapírt a tepsibe, előkészíteni a gyúródeszkát, begyújtani a sütőt.

A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtom (két réteg folpack között egyszerűbb) és kiszaggatom. A kekszeket felvert tojással megkenem, kristálycukorba, vagy vaníliás kristálycukorba nyomom. A sütés előmelegített sütőben 180-190 C-on kb. történik, kb. 10 perc alatt világosbarnára sül. Állítólag fémdobozban sokáig eláll, még nem tudtam kipróbálni mert nálunk hamar elfogy.

 

Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr522064344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása