Tartozom egy vallomással: szeretem a kelkáposzta-főzeléket :). Mégse főztem sokáig, ugyanis hadilábon álltam a rántással. Ha mégis muszáj volt, akkor csomós lett, és kevés. Most már megy a dolog, olyannyira, hogy már száraz rántást is csináltam.
Először is veszek egy edényt, kis serpenyőt, ha főzeléket akarok besűríteni, leveses fazekat, ha rántott levest akarok csinálni.
Vegyük a főzeléket: felmelegítem az olajat, majd megpirítom a lisztet. Ha piros rántást szeretnék akkor itt belerakom a pirospaprikát, elkeverem és máris öntöm fel kevés (kb. 1 dl) vízzel. Előveszem a habverőmet hideg és csomómentesre keverem, leveszem a tűzről, és felöntöm a főzelék főzőlevével, csomómentesre keverem ismét, és belekeverem a forró főzelékbe. Egy keveset hagyom még forrni, aztán kész.
Ha leves lesz belőle akkor annyiban más, hogy a pirított liszthez hozzáadom a paprikát (+egyéb fűszert), felöntöm egy kevés vízzel, csomómentesre keverem, majd jöhet a leves mennyiségéhez szükséges víz.
Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.