Korábban nem szerettem kekszet sütni. Elég macerás is a dolog, mert meg kell gyúrni, ki kell nyújtani, kiszaggatni, megsütni. Persze közben a kiszaggatásból lehulló tésztát újra gyúrni, majd ha megsült az összes, jöhet a mosogatás, takarítás. Sokkal egyszerűbb a kevert tészta, egy-két piszkos edény, be a sütőbe és kész. De mégis a keksz más, valahogy olyan elegáns dolog megkínálni a barátokat házi keksszel.
Mostanában gyakran sütök kekszet, mit csinálok másként mint eddig?
Ha megengedi a recept, akkor megolvasztom a margarint, így egyszerűen a robotgéppel össze tudom gyúrni.
A gyúródeszkára folpackot teszek, arra jön a tészta, a tetejére újabb réteg folpack, így egyszerűbb a kinyújtása, és a takarítás is.
Amennyire lehet kis formákat használok, mert akkor sokkal kevesebb a "hulladék", amit újra kéne gyúrni.
Ja és a tepsibe természetesen sütőpapírt kerül.
Ha érdekelnek további receptek, praktikák a háztartással kapcsolatban, keresd fel a www.haztartasipraktikak.hu oldalt.